doorvoer afdichting binnen rapportage

Brandpreventie: Afdichtingen en doorvoeren

Als de brandcompartimenten zijn gemaakt dan worden de wanden en plafonds vervolgens weer doorboord met kabelgoten, leidingen en verwarmingsbuizen. Wij bieden een uitgebreid assortiment brandwerende afdichtingsproducten. Allereerst wordt gekeken hoelang de sparing brandwerend afgedicht dient te worden, vervolgens wordt naar een passende oplossing gezocht om deze met de juiste producten netjes af te dichten.


Brandwerende manchetten

Brandmanchet voor het afdichten van bv kunststof buizen.


Brandwerende pasta / verf:

Doorvoeringen afdichten met een endotherm reagerende verf, een opschuimende verf.
Hier ziet u een voorbeeld van een sparing welke door een verdiepingsvloer aangetroffen werd en hoe deze vervolgens op de juiste manier is afgedicht. Allereerst wordt een foto gemaakt van de situatie vooraf, dan wordt de sparing geheel stofvrij gemaakt. Vervolgens wordt een kader geplakt om te zorgen dat niet alles onder de verf komt te zitten.

In deze sparing is de opening door de vloer dichtgezet met speciaal ontwikkelde steenwol gedrenkt in brandwerende verf. Eventuele openingen zijn dichtgesmeerd met brandwerende pasta en verder afgesmeerd met brandwerende verf. Dan wordt er een sticker met benodigde gegevens op de sparing aangebracht en vervolgens wederom een foto gemaakt van de nieuwe situatie.


Brandwerende beplating

Voor het bekleden van staalconstructies al dan niet dragend en of bekleden van luchtkanalen, schachten etc. wordt gebruik gemaakt van brandwerende beplating. Deze beplating heeft als eigenschap dat de brandwerendheid groot is en makkelijk te verwerken is. Zeker voor grotere oppervlaktes zoals wanden is dit een veel voorkomend product.


Rapportage

Na het afmelden van de werkzaamheden wordt op ons kantoor een kwaliteitscertificaat gemaakt van elke sparing met daarin gegevens zoals: datum, locatie, type sparing, opdrachtgever etc. Ook wordt een foto voor en na uitvoering aan het kwaliteitscertificaat toegevoegd. Elke opdrachtgever heeft op deze manier keurig netjes zijn sparingen geadministreerd.